2011. február 17., csütörtök

A ganoderma csodálatos hatásai. Bevezető

Valószínűleg mindenkiben felmerül az a gondolat, hogy ha valami, ami mindenre jó, valójában semmire se jó igazán.  Véleményem szerint ez nem teljesen így van. Van egy nagy probléma a modern ember gondolkodásmódjával. Nevezetesen az, hogy mindenre azonnal és mástól várja a megoldást. Gondoljunk csak bele. A legtöbb ember csak most kezdi megtanulni, hogy nem az állam adja a lakást, nem az állam adja a munkahelyet és lassan már ahhoz is hozzá kell szokni, hogy talán jó lesz, ha a nyugdíjunkról is magunk gondoskodunk.

Nincs ez másképp az egészséggel sem. Az orvosi tapasztalat - és gondolom mindenkinek a saját tapasztalata is - azt mutatja, hogy legtöbben az egészségüket is mástól várják. Ameddig nincs semmi probléma, addig készpénznek vesszük, hogy ez jár nekünk, amikor pedig baj van, akkor az orvosoktól várjuk, hogy az egészséget visszaadják nekünk. Sok esetben fizetni is hajlandóak vagyunk érte, de tenni annál kevesebbet.
Mindennapos példa, hogy valaki szívbeteg, de cigarettázik, fájnak a térdei, de túlsúlyos stb.

Nem az igazi okok megszüntetésén fáradozunk megfelelő táplálkozással, sporttal, meditációval stb. hanem egyre erősebb gyógyszerekhez nyúlunk, ami átmenetileg elfedi a problémát.Természetesen az ilyen látványosan ható gyógyszerek csak egy jól meghatározott betegség vagy tünet esetén hatásosak.

Ezzel szemben a mozgás, a helyes táplálkozás, az alvás és egy sor táplálék kiegészítő és gyógynövény sokkal lassabban, kevésbé látványosan, de mélyebben hatva, lehetőséget biztosít a szervezet egyensúlyának a helyreállításában.

Az egészséges életmód egy aktív folyamat, ezért nap, mint nap tenni kell érte és ma már ebbe beletartozik a különféle táplálék-kiegészítők használata is. Ez az oka annak, hogy vannak olyan készítmények, amelyek a szervezet salaktalanításával, immunrendszerének erősítésével, sav-bázis egyensúlyának helyreállításával valóban lehetőséget teremt több, egymástól látszólag teljesen független tünet egyidejű javítására is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése